Bananenbrood

Share de blogShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Brood! Ik hou ervan en eet het ’t liefst de hele dag door. Echter eet ik zelden tarwebrood, maar juist heel veel speltbrood. Ik ben geen Paleo-aanhanger of anti-tarwehippie die zegt dat tarwe per se slecht is, maar zelf merk ik dat ik speltbrood beter kan verteren dan tarweproducten. Tarwe bevat veel giftige anti-nutriënten en moet daarom eerst bewerkt worden. Bij spelt en haver is dit niet het geval.

Als variatie op mijn speltbrood dat ik als tussendoortje eet, maak ik vaker bananenbrood op basis van spelt en havervlokken. Heerlijk en gezond!

Ingrediënten
– 3 rijpe bananen
– 3 eieren
– 1½ theelepel bakpoeder
– ½ theelepel kaneel
– snufje zout
– 50 gram dadels
– 100 gram speltmeel
– 50 gram fijngemaakte havermoutvlokken
– handje walnoten

Hoe maak je het?
Meng in een grote beslag kom de eieren, bakpoeder, kaneel, zout en het speltmeel. Maak met een keukenmachine de havermoutvlokken klein en doe deze bij het beslag in de beslagkom. Met de keukenmachine maak je ook de dadels, de helft van de walnoten en de bananen klein en dit voeg je allemaal toe aan het beslag. De andere helft van de walnoten kun je gebruiken als topping. Roer het beslag goed door elkaar maar er mogen best nog wat stukjes in zitten. Vet vervolgens een cakeblik in met olijfolie en doe het beslag in het cakeblik. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar. Je kunt er met een satéprikker in prikken om te kijken of hij gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is het bananenbrood klaar!

Snij er plakjes van en genieten maar! Het brood is eigenlijk al lekker zonder iets erop, maar met een klein beetje boter of pindakaas erop, is het nog lekkerder!

20161205_104254

Bananenbrood met pindakaas en walnoten

 

Share de blogShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

About the author: Maartje Bruinsma

Leave a Reply

Your email address will not be published.