Protein Pancakes

Share de blogShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

In het weekend geniet ik graag van een ander verantwoord ontbijtje dan havermoutpap. Soms maak ik havermoutcakejes (recept volgt later), maar afgelopen weekend waren de protein pancakes weer aan de beurt. Als je nog nooit protein pancakes hebt geproefd dan weet je wat je doen staat na het lezen van deze blog! Ze zijn namelijk verantwoord, voedzaam en je kunt er eindeloos mee variëren. Win-win-win!

Een heerlijke protein pancake met links pindakaas, kaneel en banaan en rechts Nutella!

Links: pindakaas, kaneel, banaan en rechts: Nutella.

Wat heb je nodig voor 2 protein pancakes?
– 50 gram havermout
– 4 eieren
– 1 schepje whey (ik gebruik bananensmaak, maar je kunt ook andere smaken gebruiken)
– 1 banaan
– Eventueel een beetje melk

Shake it, make it and bake it!
Doe de eieren, havermout, melk, en de whey in een grote beslagkom. Prak de helft van de banaan en voeg deze aan het mengsel toe. Goed roeren tot het een geheel beslag is. Verhit wat olijfolie in de pan en giet de helft van het beslag in de pan. De andere helft is voor de andere pannenkoek. Als allebei je pannenkoeken klaar zijn, kun je er een topping op doen. Ik doe zelf vaak pindakaas, kaneel en de andere helft van de banaan op mijn pannenkoek, maar soms, in het weekend, mag je je zelf ook wel eens verwennen met een lekkere Nutella-topping!

Geniet ervan!

Share de blogShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

About the author: Maartje Bruinsma

Leave a Reply

Your email address will not be published.